Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


GHIF är en förening som ligger under Parasport Gävleborg

och Parasport Sverige.

Av de drygt 130 medlemmar som GHIF har idag, innefattas både aktiva och stödjande medlemmar. En stor del av medlemmarna har olika typer av intellektuella funktionsnedsättningar men alla typer av utmaningar finns representerade och alla är välkomna. 

Elektronskytte och Motionssimning för synsvaga är två sektioner som riktar sig i första hand till gruppen synsvaga. I övriga sektioner finns flera olika fysiska och intellektuella utmaningar representerade.

Ekonomiska bidrag får vi från bl.a. kommun, fonder, bingospel och lotterier. Dessutom tar vi gärna emot bidrag från privata givare. Det mesta av dessa pengar går till tävlings och träningsaktiviteter, men även andra arrangemang som t ex den årliga julfesten där vi fikar och och umgås, och ibland får besök av Lucia/tomten.

 

MEDLEMSSKAP


Det kostar 100 kr att bli enskild medlem, eller stödjande medlem, och då får man vara med på alla idrotter man vill och de aktiviteter som GHIF anordnar. Detta innebär alltså möjligheter att idrotta/motionera tre ggr/vecka med   Boccia, bordtennis och Simning.

Självklart ingår en försäkring som täcker för eventuella skador som skett på någon aktivitet. De som även löser en  tävlingslicens (250 kr) har även en försäkring inbakad i denna licens.
Det enda man betalar utöver medlemsavgiften är om man åker iväg på någon tävling, 100 kr inom distriktet och 250 utanför distriktet, eller viss utrustning som t. ex. tävlingskläder.

Vill man bli ledare i GHIF så krävs ingen ledarutbildning, utan vid behov utbildar GHIF internt eller via externa kurser.


Parasporten nationellt har ca 60 000 medlemmar och ca 30 000 aktiva där ca 3000 har tävlingslicens. Elitskiktet består av 200-300 idrottare. Parasport Sverige(SHIF) blev invald 1969 i Sveriges RiksidrottsFörbund som special-idrottsförbund nr 50. 

 

STYRELSE OCH FUNKTIONÄRER

Styrelsen består av 7 ordinarie ledamöter och två suppleanter. Ordinarie ledamöter väljs på årsmötet på två år, växelvis hälften vartannat år, medan suppleanterna väljs på ett år. På årsmötet väljs även sektionsledarna på ett år i taget. Styrelsen jobbar med .övergripande frågor som ekonomi, kontakter med myndigheter och föreningens gemensamma aktiviteter. Sektionsledarna ansvarar för respektive sektion med träningar, tävlingar, verksamhetsberättelse och tävlingsbudget. Sektionsledarna redovisar vid behov till styrelsen. Varje termin kallar styrelsen till möte med sektionsledare och instruktörer för att planera, informera och ventilera åsikter.

 

TRÄNINGSLOKALER

Föreningens har inga egna lokaler förutom kansliet och träningarna är därför utspridda på olika lokaler. Av kommunen hyr vi lokaler på Solängsskolan, Stenebergsskolan och Fjärran Höjderbadet.  Av landstinget hyr vi badet på Södertull och på Tullbomsgården på Söder brukar vi också hyra lokaler. För besked av vilka lokaler som gäller, se vårt aktivitetsschema.

 

Aktivitetsschema

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:53

qr.png

123 153 55 33

 

 

Våra samarbetspartners är...

gavlenet

Logg_webb-grå

ica-kvantum-logotyp

 

Postadress:
Gävle Handikappades IF - Parasport
Fleminggatan 27 B
80255 Gävle

Besöksadress:
Fleminggatan 27 B
80255 Gävle

Kontakt:
Tel: 0768422711
E-post: gavle.parasport@gmai...

Se all info